Distributieketting online bestellen

Distributieketting van uw auto vervangen?

Toets u kenteken in om direct de distributieketting voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Distributieketting

De krukas draaibeweging zorgt er voor dat via de distributieketting de nokkenassen aandreven wordt. De ketting loopt via kettinggeleiders om een maximaal draagvlak te creëren op de tandwielen. Hoe meer tanden meegepakt worden door de ketting hoe meer grip er ontstaat. Tevens wordt de kracht per tand kleiner, hierdoor kan de slijtage verminderd worden. Dit laatste is zeer belangrijk voor de levensduur van de ketting en tandwielen. Tevens is dit de reden waarom beter zowel de tandwielen als de ketting met geleider en spanner vervangen dienen te worden. Een te kort aan smering is tevens een grote reden voor overmatige slijtage. Op tijd olie verversen en het oliepeil bijhouden is van belang.

Onderhoud

In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw zijn steeds meer automerken overgestapt van de ketting naar een riem. Dit is goedkoper in productie. Het nadeel is, dat deze op tijd vervangen moet worden. Mocht hij breken is er een aanzienlijke motorschade tot gevolg.
De laatste jaren zie je dat de ketting weer terrein wint.
Het nadeel van de ketting is dat deze bij te weinig smering of bij ouderdom kan uitrekken. De kettingspanner vangt wel een deel op, maar komt een keer op het breekpunt. Ook nu kan hij van tijd verspringen of zelfs breken. Onderhoud van de motor is dus van groot belang.

Vervangen distributieketting

De vervanging kan hoge kosten met zich meebrengen. Voor de doe het zelfver een leuke klus.
Toch is hier zeker een hoop vakkennis voor nodig.
Bij EasyCarParts heeft u tevens de mogelijkheid om uw aangeschafte onderdelen te laten monteren door een professioneel garage bedrijf. Door heel Nederland vindt u bij ECP aangesloten bedrijven die deze klus voor u kunnen klaren.