Online lambdasonde kopen

Lambdasonde defect?

De lambda sonde is een sensor die zich bevindt in de uitlaat van uw auto. Deze meet het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen. Deze waarde wordt daarna doorgegeven aan het motormanagement systeem (ECU).

Op die manier kan het ECU bijsturen om de meest performante verbranding te bekomen. De lambdawaarde is hierbij een indicator voor de effectiviteit van deze verbranding.

In de meeste moderne auto’s zitten steeds vaker 2 lambdasondes gemonteerd. De tweede lambdasonde is dan terug te vinden achter de katalysator, de diagnose-sonde. Zo kan de effectiviteit van de katalysator berekend worden.

Lambdasonde van uw auto vervangen?


Toets u kenteken in om direct de lambdasonde voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Lambdawaarde

De lambdawaarde is een waarde die theoretisch gezien gelijk zou moeten zijn aan 1. Wanneer deze kleiner is dan 1 is er lucht te kort in vergelijking met de hoeveelheid brandstof. Wanneer deze groter is dan 1 wil dit zeggen dat er teveel lucht aanwezig is.

Kopen

Bij EasyCarParts hebben wij enkel lambdasondes van de beste merken. BOSCH lambdasondes zijn vaak dan ook origineel gemonteerd. Op die manier bent u zeker van de kwaliteit van uw aangekocht product.

Door simpelweg bovenaan links uw kenteken in te geven kan u onmiddellijk de juiste lambdasonde zien voor uw wagen. Ofwel zoekt u deze manueel via onze handige filterfunctie.

Vervangen

Het vervangen van een defecte lambdasonde is niet voor iedereen weggelegd. Maar wij hebben een oplossing voorzien voor dit probleem. U kan namelijk altijd terecht bij een van de aangesloten garage bedrijven. Er is zeker een erkende partner van EasyCarParts te vinden in uw stad of regio. Zij zullen u met plezier verder helpen!

Levering

En ook over de levering hoeft u zich geen zorgen te maken. Uw bestelling wordt aan uw deur afgeleverd door TNT Post of Trans-Mission. Wanneer u niet thuis bent op moment van aflevering wordt het pakket de volgende dag gewoonweg opnieuw aangeboden.

De verzendkosten binnen Nederland bedragen slechts vanaf €4,95. Voor België bedraagt dit vanaf €6,95 per bestelling. Vanaf een bestelbedrag van €150 is de verzending zelf gratis!