Online uw turbo bestellen

Werking van een turbo

De turbo voegt extra lucht toe aan de motor, zo kan deze bij een gelijkblijvende cilinderinhoud, meer vermogen krijgen. Het principe van de techniek lijkt ingewikkeld, maar is het feitelijk niet. De uitstromende uitlaatgassen gaan langs een turbinewiel in de turbo. Door middel van een as is dit turbinewiel verbonden aan het compressorwiel. Beide maken het zelfde toerental dat kan oplopen tot wel 12000 toeren per minuut. Door de draaibeweging van het compressorwiel zuigt hij lucht aan en perst deze samen. Bij het openen van de inlaatklep, kan de gecomprimeerde lucht de cilinder binnen stromen.

Turbo van uw auto vervangen?


 Toets u kenteken in om direct de turbo voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Turbo kopen

Wanneer u een nieuwe turbo nodig heeft, bent u aan het juiste adres bij EasyCarParts. Via het kenteken vindt u altijd de juiste voor uw auto. Alle turbo’s worden geleverd met een montageset en spuitje om olie in het oliekanaal de doen. Dit is belangrijk voor de eerst rotaties na het starten!

Montage van uw turbo

Het monteren van een turbo is niet voor iedereen even makkelijk. Hier komt wat meer kennis bij kijken. Voor diegene die dit zelf liever niet doen kunnen terecht bij een van de aangesloten bedrijven bij ECP. Zo bent u zeker van een kwalitatief eindresultaat.

Levering van uw turbo

Het bestellen is makkelijk. Het leveren natuurlijk ook. PostNL en Trans-Mission zorgen voor deze klus. Binnen Nederland kost dit slechts vanaf €4,95. Naar België en de rest van de Eu kost dit vanaf €6,95. Voor elke bestelling boven de €150 betaalt u geen verzendkosten!