Uitlaat online bestellen

Uitlaat vervangen?

Toets uw kenteken in om direct de uitlaat voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Kies een uitlaatdeel voor meer informatie

Werking

De uitlaat is zo een beetje het bekendste onderdeel aan uw auto. Elke autobezitter heeft het er wel eens over. Hij maakt meer geluid, Breekt af of er gaat een lampje op het dashboard branden. In het laatste geval heeft het met de katalysator of lambdasonde te maken. Maar ook de uitlaatgassen zelf kunnen niet goed zijn. Zodra de motor niet juist presteert zal de verbranding niet optimaal zijn. Hierdoor kan de katalysator defect gaan of het demping materiaal in de dempers verbrand simpelweg door een te hoge temperatuur ontwikkeling. Delen van de uitlaat kunnen dus stuk gaan door een oorzaak uit de motor. Vervang dus niet alleen het gevolg (uitlaatdeel stuk), maar ook de oorzaak indien aanwezig. Uiteraard gaan uitlaten nog steeds stuk van ouderdom. Roest en aantasting van zuren uit de uitlaatgassen laten het metaal verzwakken. Hierdoor breekt er een stuk af, of een ophangpunt begeeft het.

Kapotte uitlaat?

Geen nood. Bij EasyCarParts koopt u snel en eenvoudig een nieuwe. Ook het montage materiaal vindt u in onze webshop.
Door de ruime voorraad kunnen we snel leveren. Zo kunt u met uw auto weer snel en geruisloos de weg op.

Wat kost een uitlaat vervangen?

Dat ligt er aan welk gedeelte van de uitlaat stuk is. Tevens is het van belang de delen die (nog) niet versleten zijn goed te controleren op aankomende gebreken. Een uitlaat gaat in de meeste gevallen bij de achterdemper het eerste lekken.
Echter wil dit niet zeggen dat de overige delen zoals de middendemper, katalysator en voorpijp in goede conditie zijn. Bij de montage van bijvoorbeeld de achterdemper kan een ander deel sneuvelen door de opgebouwde spanning. Dat wil niet zeggen dat de montage niet goed gebeurt is, er is een ander deel wat over zijn breekpunt gaat door bijvoorbeeld roestvorming. De levensduur van de uitlaat wordt langer als u de slijtage delen in een keer vervangt.  Tevens is het spanning vrij monteren van het uitlaatsysteem van groot belang. Eerst heel de uitlaat los/vast monteren zodat er nog gedraaid of geschoven kan worden. Dan pas de uitlaat van voor naar achter vast zetten. ook kun je het beste alle rubbers en ophangpunten vernieuwen. Ophangrubbers rekken op naarmate deze ouder worden. Hierdoor komt een uitlaat lager te hangen.