Koelvloeistof online kopen

Koelvloeistof bijvullen of verversen?

Toets u kenteken in om direct de koelvloeistof voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Koelvloeistof

De verbrandingsmotor ontwikkeld warmte. Deze warmte moet afgevoerd worden om oververhitting te voorkomen. Dit wordt gedaan door de koelvloeistof. De waterpomp zorgt ervoor dat deze wordt rondgepompt. Zo krijgt dit koelmiddel de tijd om de warmte op te nemen en weer af te geven in de radiateur aan de voorbijstromende lucht.
Ook wordt de warmte gebruikt om het interieur te verwarmen als het te koud is.


Bevriezing

De koelvloeistof in de motor mag niet bevriezen. Dit zou schade aan de motor veroorzaken. Vandaar zit er een additief in die ervoor zorgt dat het vriespunt naar beneden gaat. In ons klimaat gebruiken we meestal een bescherming tot -27ºC.

Kookpunt

Hoog kookpunt

Natuurlijk mag een koelvloeistof niet gaan koken. Daarom is het belangrijk dat het koelsysteem goed functioneerd. Onder druk stijgt het kookpunt van een vloeistof. Vandaar noemen we de moderne koelsystemen een 'gesloten systeem'.

Corrosie

Beschermen tegen corrosie is van groot belang. Daarom is er een anticorrosief toegevoegd. In de motor zijn diverse metalen gebruikt. Den hierbij aan gietijzer, staal, aluminium, koper en messing. Deze metalen zouden elkaar kunnen aantasten. De koelvloeistof brengt dit proces tot een minimum.

Koelvloeistof bestellen

Koelvloeistof bestellen is eenvoudig. Via de webshop koopt u snel de juiste koelvloeistof voor uw auto. Febi prodcueert kwalitatief hoogwaardige vloeistoffen met de juiste beveiliging. Tevens bieden wij een universele koelvloeistof aan van Coldax. De voldoet aan de standaart eisen en is voor de meeste voertuigen toepasbaar.Binnen 48 uur wordt uw bestelling aangeboden bij PostNL of trans-Mission. Voor slechts vanaf €4,95 wordt uw bestelling door heel Nederland geleverd. Naar België en de rest van de EU is dit vanaf €6,95. Voor elke bestelling boven de €150 betaalt u geen verzendkosten.