Online uw koppelingsplaat bestellen

Koppelingsplaat

De koppelingsplaat zit gemonteerd tussen het vliegwiel en drukgroep. Op de koppelingsplaat zit het frictiemateriaal dat kan verslijten. Tevens zorgen de veren in de plaat voor enige beweging tussen het hart en de feitelijke plaat. Deze veren zorgen voor een soepele overgang met het op laten komen van het koppelingspedaal. Zodra de plaat versleten is, koop tu het beste een koppelingskit. Dat wil zeggen: koppelingsplaat, drukgroep en druklager. Bij de moderne motoren zit in het druklager driect de hulpkoppelingcilinder verwerkt. Bij EasyCarParts koopt u voordelig een koppelingsplaat van Sachs of Blue Print.

Koppelingsplaat vervangen?

 
Toets uw kenteken in om direct de koppelingsplaat voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Druklager

Het druklager drukt de drukgroep los van de plaat. Zo loopt de plaat vrij en kan de auto stilstaan in de versnelling zonder dat de auto gaat rijden. Zodra de druklager versleten is, gaat deze geluid maken. Met het intrappen van het koppelingspedaal zal het geluid minder worden of verdwijnen.

Drukgroep

De drukgroep heeft veren die tijdens het indrukken van het koppelingspedaal ingedrukt worden. Zo komt de plaat vrij van het vliegwiel. Zodra de drukgroep is versleten zal hij de koppelingsplaat niet meer geheel vrij drukken waardoor er niet zonder krakende tandwielen geschakeld kan worden.

Levering

Een koppelingsplaat bestellen is niet ingewikkeld. Via het kenteken van uw auto vindt u direct de set passend op uw auto. Een paar klikken verder bevestigd u uw bestelling. Over de levertijd hoeft u niet in te zitten. De voorraad en verwachte levertijd staan vermeld bij het product. PostNL zorgt voor een snelle verwerking van uw bestelling.