Online luchtfilter kopen

Luchtfilter

Het luchtfilter in een verbrandingsmotor heeft als doel om zoveel mogelijk stofdeeltjes tegen te houden. Want de lucht die wordt aangezogen is de lucht die samen met de benzine in de cilinders gaat. Het zou een ramp zijn mochten hier nog grove stofdeeltjes in aanwezig zijn. De slijtage van zuigers en cilinders zou enorm snel gaan.
Het is moeilijk om een luchtfilter te koppelen met een bepaalde levensduur of een aantal kilometers. Gemiddeld wordt aangenomen dat om de 25.000km ofwel 1 jaar een vervanging gewenst is. Maar dit hangt eigenlijk af in welke omstandigheden gereden wordt. Wanneer constant in een extreem stoffige omgeving gereden wordt dan kan een vervanging al noodzakelijk zijn na 2 maanden.

Luchtfilter van uw auto vervangen?


 Toets u kenteken in om direct het luchtfilter van uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Werking

Zoals daarnet gezegd zorgt de luchtfilter ervoor dat zoveel mogelijk stofdeeltjes uit de motoronderdelen wegblijven. Het is zelf zo dat een licht vervuilde filter optimaler werkt dan een nieuwe filter. Dit bizarre fenomeen is eenvoudig te verklaren. Het vuil die in de filter komt vast te zitten helpt om kleinere vuildeeltjes tegen te houden. Deze blijven als het ware vastplakken aan de grotere stofdelen.
Maar natuurlijk zal elke filter een moment bereiken waarop hij verzadigd is. De filter zal niet meer voldoende lucht doorlaten om de motor optimaal te laten functioneren. Daarbij zullen ook het brandstofverbruik en de roetuitstoot de hoogte in gaan. Op dat moment is het noodzakelijk om de luchtfilter te vervangen.

Luchtfilter vervangen

Het vervangen van de filter is niet zo heel moeilijk maar het vergt toch enige handigheid. Buiten dat kost het natuurlijk ook tijd om te doen. Online onderdelen kopen heeft als grote voordeel dat dit veel goedkoper is dan in een offline winkel. Het nadeel is natuurlijk dat u zelf moet instaan voor de montage ervan. Maar niet bij EasyCarParts.
Wij hebben erkende partners over het hele land waarbij u terecht kunt voor de vervanging van uw luchtfilter. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de correcte plaatsing ervan. Er is zeker een partner bij u in de stad of in uw regio!

Bestellen

Onderdelen bestellen bij EasyCarPart kan eenvoudig in enkele klikken. Ook de betaling verloopt over een veilige verbinding. Na maximaal 48uur verlaat uw bestelling onze opslagplaats. Daarna wordt deze eenvoudigweg voor uw deur afgeleverd door PostNL of Trans-Mission.
Verzendkosten binnen Nederland bedragen slechts vanaf €4,95 en voor België vanaf €6,95. Vanaf een bestelbedrag van €150 is uw verzending zelf gratis!

Zie ook: