Online motorolie kopen

Motorolie

Motorolie is niet meer dan smeerolie voor motoren. Dit smeermiddel zorgt ervoor dat de bewegende delen van de motor soepel blijven ronddraaien. Het zou een ramp zijn mochten deze gaan vastlopen. Ook zal de motorolie ervoor zorgen dat de slijtage van deze roterende onderdelen minder snel verloopt. Het vuil dat terechtkomt in de olie zal opgevangen worden door het oliefilter. Motorolie biedt dus een volledige bescherming van uw motor.

Maak een keuze uit onze automerken:

Olie als koeling

Buiten de beschermende functie die olie uitoefent zal het ook een rol spelen in de warmteregeling van de motor. De olie heeft namelijk een verkoelend effect op de onderdelen en voert de overtollige warmte af. Natuurlijk blijft het in de eerste plaats de koelvloeistof die zal zorgen voor de koeling van uw motor.

Vloeibaarheid

De dikte van de olie is van groot belang. Deze waarde word aangegeven op de verpakking door 2 cijfers en de letter ‘W’. Deze letter staat voor ‘Winter’. Vb. 10W40

Het eerste getal samen met de letter ‘W’: Hoe lager dit getal, hoe vloeibaarder de olie blijft bij lage temperaturen. Dit maakt een koude start in de winter makkelijker.

Het tweede getal na de letter ‘W’: Hoe hoger dit getal, hoe dikker de olie blijft bij hoge temperaturen. Dit is vooral belangrijk in de zomer. Hoe dikker de olie bij hoge temperaturen, hoe beter de werking ervan gewaarborgd blijft.

Synthetische olie

Tegenwoordig worden de onderhoudsintervallen bij een auto steeds langer. Daardoor is het belangrijk dat de kwaliteit van de motorolie optimaal is. En net daarom worden synthetische oliën gebruikt.

Deze olie zal minder snel verdunnen bij hoge temperaturen. Dat zorgt er dus voor dat uw motor onder maximale bescherming blijft onder gelijk welke omstandigheden. Ook heeft synthetische olie een lagere weerstand waardoor het brandstofverbruik van uw wagen zal dalen. Positief voor uw portemonnee en voor het milieu, twee vliegen in één klap!

Mobil 5W30 Longlife olie is een voorbeeld van een vol synthetische olie.

Wanneer bijvullen

Door regelmatig het oliepijl te controleren met de oliepeilstok kunt u meten of er nog genoeg olie aanwezig is in de motor. Want wanneer u wacht tot het olielampje gaat branden op het dashboard bent u eigenlijk al te laat. Door steeds een 1-liter verpakking olie in uw wagen te hebben loopt u geen risico. Wanneer een motor zonder olie valt kan dit beschadiging aanbrengen in de onderdelen.