Online oliefilter kopen

Oliefilter

In het oliefilter van uw auto wordt de smeerolie uit uw motor gezuiverd. Het vuil dat de olie gedurende zijn werking heeft verzameld zal vastgehouden worden in het filter. Hierdoor is het logisch dat het filter regelmatig vervangen moet worden. Door de alsmaar beter wordende kwaliteit van de motorolie zal dit interval steeds toenemen. Voor de meeste automotoren gaat dit tot perioden van één jaar ofwel 30.000km.

Oliefilter van uw auto vervangen?


Toets u kenteken in om direct het oliefilter van uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Werking

Wanneer een motor in werking is wordt de olie hard rondgeslingerd tussen de bewegende onderdelen door. Tijdens deze wrijving komen er metaaldeeltjes en ander vuil los van de motor. Deze komen dan logischerwijs in de olie terecht. Maar die vuildeeltjes in de olie tasten de draaiende delen van de motor nog meer aan. Dus is het noodzakelijk dat deze vervuiling uit de olie gefilterd wordt. Op die manier wordt de slijtage van de motor beperkt en de levensduur verlengd.

Oliefilter vervangen

Het is dus aan te raden om uw oliefilter op tijd te vervangen. Onderdelen online kopen heeft als voordeel dat deze veel goedkoper zijn dan via de offline dealers. Maar het nadeel is natuurlijk dat u deze onderdelen zelf moet monteren. Maar dat is niet het geval wanneer u online koopt bij EasyCarParts. Bij ons kunt u rekenen op erkende partners die met plezier uw aangekochte onderdelen monteren. Zo hoeft u zich daar alvast geen zorgen over te maken. Er is zeker een partner in uw stad of regio waarbij u terecht kunt.

Bestellen

Bij EasyCarParts kan je onder andere oliefilters van Bosch en Mann bestellen. In slechts enkele muisklikken komt u tot de bevestiging van uw bestelling. Na betaling in een veilige omgeving (gewaarborgd door Ogone) zal uw levering onze opslagplaats na maximaal 48uur verlaten! Deze wordt daarna simpelweg voor uw deur afgeleverd door PostNL of Trans-Mission. Eenvoudiger kan bijna niet.

Zie ook: