Online radiateur kopen

Radiateur vervangen?


 Toets u kenteken in om direct de radiateur voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Radiateur lek?

De radiateur ofwel de radiator in de volksmond, zorgt ervoor dat de koelvloeistof van een verbrandingsmotor wordt gekoeld. Deze afkoeling is noodzakelijk omdat de motor niet zou gaan verhitten.
De warme koelvloeistof pompt men via de bovenzijde van de radiateur naar onderen. Daarbij loopt de koelvloeistof door kleine pijpjes waartussen de lucht waait. Dit is meestal rijwind maar indien uw voertuig stil staat wordt de lucht door een ventilator aangezogen.
De koelvloeistof stroom vervolgens weer door het motorblok langs de cilinders om dan tenslotte weer bij de radiateur uit te komen. De radiateur is met verschillende slangen met het motorblok verbonden. De thermostaat zorgt ervoor dat er een opening ontstaat naar de radiateur toe. Het expansievat zorgt ervoor dat de druk opgevangen kan worden. Ook de kachelradiateur zorgt voor warmte afgifte.

Radiateur onderhouden

De buisjes waardoor de koelvloeistof stroomt zijn verbonden met heel dunne metalen plaatjes die hun warmte enorm snel afgegeven aan de lucht die eromheen stroomt. Maar wanneer deze bijvoorbeeld vol vliegjes hangen dan stroomt er nog nauwelijks lucht doorheen. De koeling verloopt dan ook verre van optimaal. Het is dus noodzakelijk om de radiateur schoon te houden.
Bij reiniging is het wel opletten voor de dunne metaalplaatjes, deze raken snel beschadigd. Ook het gebruik van borstels en hogedrukspuiten is afgeraden. De radiateur best ook niet wassen wanneer deze nog warm is, het temperatuurverschil met het koude water kan voor een schok zorgen. Hierdoor kan de structuur binnenin beschadigd raken.

Radiateur bestellen

Bij EasyCarParts hebben we meer dan 20 jaar ervaring in deze sector. Daardoor hebben wij enkel de meest kwalitatieve radiateurs voor uw auto in ons aanbod! Tik links bovenaan uw nummerplaat in of zoek via de handige zoekfunctie. Op die manier bent u zeker van het juiste onderdeel!
Wanneer u een bestelling plaatst, verlaat deze na maximaal 48uur onze opslagplaats. Deze wordt daarna door PostNL of Trans-Mission op de gewenste plaats afgeleverd. De verzendkosten voor Nederland bedragen slechts vanaf €4,95 en voor België vanaf €6,95. Vanaf een bestelbedrag van €150 is uw levering zelf volledig gratis!

Radiateur vervangen

Een radiateur monteren is niet zo eenvoudig. Maar daar hebben we bij EasyCarParts een oplossing voor. U kunt met uw aangekochte onderdeel steeds terecht bij een van onze erkende garage bedrijven. Er is zeker een partner in uw stad of regio!