Remschijven online kopen

Remschijven vervangen?

Toets u kenteken in om direct de remschijven voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Remschijven

De remschijf is een onderdeel van een schijfrem en zijn er in verschillende soorten en gewichten. Voor iedere type wagen is er wel een passende remschijf bij EasyCarParts. Ook voor ieder soort van gebruik zijn er verschillen remschijven. Zo zijn er speciale sportremschijven voor op circuit of aangepaste remschijven voor sportieve prestaties op de weg. De bekende merken zijn ter beschikking in ons assortiment zoals Bosch, Febi en Até. Let wel op dat de diameter van de remschijf overeenkomt met de diameter van uw huidige schijf. Ook het aantal boutgaten kan per individuele auto verschillen.

Massieve remschijf

De veel voorkomende remschijf is de massieve remschijf. Deze wordt standaard gebruikt bij een groot aantal auto’s met een beperkt vermogen. Want hoe groter het vermogen van een auto, hoe beter de remmen moeten werken. Deze remschijven zijn vooral bedoelt voor normaal gebruik en zeker niet voor de iets sportievere rijstijl. De koeling van deze schijf is minder optimaal en dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer hiermee een sportieve rijstijl gehanteerd wordt.

Geventileerde remschijf

Een geventileerde remschijf bestaat uit 2 delen met luchtsleuven ertussen. Vanaf de zijkant lijkt deze remschijf wel massief. De sleuven zorgen voor een extra luchtstroom die de schijven afkoelen. Met een geventileerde schij zal de auto niet sneller afremmen. Wel zorgen ze ervoor dat het remsysteem minder warm wordt. Dit is prettig bij langdurig afremmen. Een te warme remschijf zal kromtrekken, wat een trilling tijdens het remmen zal veroorzaken.

Uw remmen piepen?

Dat is een van de vervelende dingen die remmen kunnen doen. Piepen.
Dit is eigenlijk niets anders dan het heel snel trillen van de remblok. Dit kan diverse oorzaken hebben. 

  • Slijtage in de remklauw. Op de plaats waar de blok draagt zit tegen over de remblok te veel ruimte.
  • Een te grote slijtrand op de remschijf. (dikte van de schijf meten)
  • Hardheid van de remblok. Dit kan te maken hebben met de manier zoals je remt. Bij langzaam en langdurig remmen ontstaat er een harde laag op de remblok. Dit kan piepen veroorzaken.

 
In praktijk zul je zien dat iets krachtiger remmen het piepend probleem kan voorkomen. Als de schijven versleten zijn, kun je enkel nog vervangen.

Remschijf vervangen

Wanneer een remschijf krom raakt of aan de minimale dikte zit, moet deze vervangen worden.
Een kromme schijf herkent u aan een trillend stuur tijdens het remmen. Meestal ervaart u dit bij hogere snelheid.
De minimale dikte van de schijf worden aangegeven bij het artikel in de webshop.

Zie ook: