Auto Roetfilter bestellen

Roetfilter vervangen?

Toets hier uw kenteken in om direct het roetfilter voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Roetfilter

Een roetfilter doet in elk geval wat zijn naam al doet vermoeden. Hij filtert de roetdeeltjes uit de uitlaatgassen.
Maar waar blijven deze roetdeeltjes? Deze worden tijdelijk opgeslagen in het filter tot deze te ver verzadigd raakt. De druk voor het roetfilter stijgt. De druk sensor geeft door aan het motormanagement dat het tijd is om te regenereren.

regenereren

Dit is het tijdelijk verhogen van de temperatuur van de uitlaatgassen. Zover, dat de verbrandingstemperatuur van de roetdeeltjes wordt bereikt. Deze grens ligt ongeveer bij 600 graden Celsius. De deeltjes verbranden waardoor ze klein genoeg zijn om het roetfilter te kunnen verlaten. Ze zijn nu ook klein genoeg om minder schadelijk te zijn voor onze gezondheid. Bij de meeste moderne auto's gebeurt dit door de inspuitstrategie te veranderen.

Vestopt roetfilter

Het nadeel van roetdeeltjes opslaan is een kans op verstopping. Als regeneratie niet tijdig wordt gestart, of de productie van roet is zeer groot door bijvoorbeeld een falende inspuiting, kan verstopping optreden. Het motorvermogen daalt hierdoor. Tevens kan er motorschade optreden als men hiermee door rijdt. In veel gevallen is vervangen van het roetfilter de enige oplossing. Uiteraard is het van belang de oorzaak te onderzoeken om herhaling te voorkomen.

Bestellen

Bij EasyCarParts besteld u snel en eenvoudig een nieuw roetfilter.
Door de grote voorraad kan er snel geleverd worden. Voor 15:00 besteld, is in de meeste gevallen de volgende dag bezorgd.