Online uw stuurkogel bestellen

Stuurkogel vervangen?

Toets u kenteken in om direct de stuurkogel voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Stuurkogel

De stuurkogel is een kogel gewricht. De zit tussen de stuurstang en het fuseelichaam. Zodra u het stuur draait zorgt de stuurkogel ervoor dat de kracht overgebracht wordt. Ook werkt hij als scharnier om het wiel te laten draaien.

Wanneer vervangen

Een stuurkogel is slijtage onderhevig. Naar mate de kogel ouder wordt krijgt deze speling. Zodra de speling te groot wordt zal hij voor de APK dan ook afgekeurd worden. Als de speling te groot wordt, kan deze uit de kom schieten. Hierdoor raakt het wiel ongecontroleerd en kan in elke rijrichting komen te staan. Dit kan zeer gevaarlijke situaties veroorzaken. Vergeet niet na vervanging de auto uit te lijnen. Dit voorkomt banden slijtage.

Stuurkogel bestellen

Bij EasyCarParts hebben wij meer dan 20 jaar ervaring in de automotive branche. Zo kunnen wij u altijd verder helpen aan de juiste auto-onderdelen voor uw auto. Via het kenteken van uw auto krijgt u de gezocht onderdelen in beeld. Binnen 48 uur na uw bestelling worden uw onderdelen aangeboden bij de vervoerder. PostNL en Trans-Mission zorgen ervoor dat u uw order snel geleverd krijgt. Voor vanaf €4,95 binnen Nederland. En naar België en de rest van de EU kost dit vanaf €6,95. Een bestelling boven de €150 betaald geen verzendkosten.

Montage

Een stuurkogel monteren is niet heel erg moeilijk. Mocht u het toch liever laten doen. Dan kan dat via EasyCarParts. Wij hebben een landelijke dekking montage bedrijven. Zo zal er altijd een in uw regio te vinden zijn.