Online trommelremmen kopen

Trommelrem vervangen?

Toets u kenteken in om direct de trommelremmen voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Trommelremmen

Trommelremmen bestaan uit twee remschoenen die gemonteerd zijn op een remankerplaat die niet meedraait met het wiel. Daaromheen zit een rond metalen omhulsel, de remtrommel. Deze is bevestigd aan het wiel en draait dus wel mee. Wanneer het rempedaal wordt ingetrapt worden de remschoenen naar buiten geduwd zodat ze in contact komen met de remtrommel. Net zoals bij de schijfrem zorgt de wrijving ervoor dat de auto afremt/tot stilstand komt.

Voordeel

Het voordeel van een trommelrem is dat er een kleine kracht moet worden uitgeoefend om af te remmen. De rempedaal moet bijna niet worden ingedrukt om toch effectief te werken. Maar door de komst van rembekrachtiging is dit voordeel eigenlijk weggevallen. Verder werken deze remmen ook beter in open terreinen. Door het feit dat de rem eigenlijk is afgesloten door een trommel, kan er geen zand of vocht naar binnen.

Nadeel

Een zeer groot nadeel van trommelremmen is dat ze hun remkracht verliezen als ze warm worden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er lang geremd moet worden, bijvoorbeeld wanneer een lange helling afgereden wordt. Samen met het feit dat ze slecht de warmte afvoeren, kan dit voor problemen zorgen. Ook is het remvermogen niet zo gelijkmatig verdeelt als bij schijfremmen waardoor deze ook moeilijker te controleren zijn.

Remschoenen kopen

Een belangrijk onderdeel van de trommelrem zijn de remschoenen. Bij EasyCarParts.nl kunt u de best passende remschoenen kopen voor uw auto. Kwaliteit staat bij ons voorop waardoor wij u enkel de beste remschoenen aanbieden tegen de scherpste prijs.

Remtrommel kopen

Niet enkel de remschoenen, maar ook de remtrommel is hier een belangrijk onderdeel. Ook deze kunt u bij EasyCarParts.nl eenvoudig kopen. Per merk en type hebben wij de beste remtrommel voor u klaar. In ons uitgebreid aanbod zal u zeker kunnen vinden naar wat u op zoek bent.

Zie ook: