Uitlaatspruitstuk online bestellen

Uitlaatspruitstuk voor uw auto nodig?

Toets u kenteken in om direct het uitlaatspruitstuk voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Uitlaatspruitstuk

Het spruitstuk zit tegen de motor gemonteerd aan de uitlaat zijde van de motor.
Het verbind de uitlaat aan de motor. Tevens laat het meestal van 4 kanalen naar 2 gaan. Soms zelfs van 4 naar 1. Zo kan de uitlaat eenvoudiger in productie worden. De flow van de uitlaatgassen worden naar de uitlaat geleid. Dit is een doordacht geheel. Zo kan er een bepaalde tegendruk gevormd worden doordat de uitlaatgassen botsen. Bij sportievere auto’s wordt hier rekening mee gehouden om meer vermogen te krijgen. Hier wordt vaak een spaghetti spruitstuk gebruikt. De uitgaande pijp heeft zo het volume van de cilinderinhoud. Hier is de flow optimaal voor de beste prestaties.

Gescheurd

Het uitlaatspruitstuk is van gietijzer. Bij hoge temperaturen of te snel afkoelen kan deze scheuren.
Zo een scheur hoor je als een lekkende uitlaat. Vaak moet er eerst een hitteschild gedemonteerd worden om de lek te constateren. Omdat de motor voorin ligt, kunnen de uitlaatgassen via de kachel kanalen in het interieur komen. Dit is niet goed voor uw gezondheid. Vervangen is dan de enige oplossing. Door de eigenschap van het gietijzer is lassen zo goed als uitgesloten.

Bestellen

Door de grote voorraad is er snel te leveren. Meestal geldt: voor 15:00 besteld, is vandaag nog verzonden. Zo kan uw auto weer snel gerepareerd worden.
Heeft u vragen voor u besteld? Neem contact op met onze klantenservice.