Online uw vliegwiel bestellen

Vliegwiel bestellen?

 
Toets uw kenteken in om direct het vliegwiel voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Vliegwiel

Het vliegwiel zit gemonteerd tussen de krukas van de motor en de versnellingsbak. Op het vliegwiel zitten de drukgroep met de koppelingsplaat gemonteerd. Steeds meer auto’s krijgen een 2 massavliegwiel of tweedelig vliegwiel. Dit heeft als resultaat dat trillingen vanuit de motor sterk verminderd worden. Als gevolg hiervan ervaart de bestuurder een verhoogd rijcomfort en de gehele aandrijflijn minder slijtage. Het vliegwiel is zelf wel een onderdeel dat kan slijten. Bij EasyCarParts koopt u een vliegwiel van Sachs of Blue Print tegen een sterk gereduceerde prijs.

2 massa vliegwiel

Het 2 massavliegwiel is een slijtage onderdeel. Het zorgt er voor dat trillingen, die ontstaan tijdens het verbrandingsproces, gedempt worden door het vliegwiel vaak in combinatie met een tweedelige krukaspoelie. Door de constante trillingen en torsie beweging de het optrekken e gas loslaten creëert, slijten de bewegende delen van het vliegwiel. Deze slijtage kan vibraties met het optrekken of gas geven veroorzaken. Dit is de indicatie dat hij aan vervanging toe is.

Vliegwiel vervangen

Om het vliegwiel van uw auto te vervangen, moet de versnellingsbak los van de motor. Zodra dit gedaan is, demonteert u de drukgroep en koppeling van het vliegwiel. Nu alleen nog de bouten losdraaien van de bevestiging op het motorblok en het vliegwiel is los van de krukas. Ook heeft u nu zicht op de achterste krukaskeerring. Mocht deze zweten op lekken, is het verstandig deze direct mee te vervangen. In sommige gevallen kunt u voor de montage nieuwe bouten gebruiken. Met de juiste procedure zet u de bouten vast en de koppelingsplaat en drukgroep kunnen gemonteerd worden.

Levering

De levering van uw bestelling wordt nauwkeurig gepland. Het begint al op de website. Bij elk artikel wordt de actuele voorraad en levertijd getoond. Zo weet u waar u aan toe bent en wanneer u uw bestelling kunt verwachten. PostNL zorgt voor het vervoer vanuit ons magazijn naar uw adres.